Frankee.nl

Met mooie canvas stof maak je het zelf

Canvas stof

Canvas stof, daar kun je wat mee! Je kunt er schitterende, comfortabele strandstoelen mee laten bekleden, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag. Maak bijvoorbeeld eens en handige strand- of sporttas. Bekleed eens een leuke kruk of stoel óf maak een mooi wandkleed. Je moet er natuurlijk wel even om denken dat je een extra stevige naald in je naaimachine doet. Want canvas stof is zwaar en stug en stevig, dat red je niet met een gewone naald.
Canvas stof

Creatief met canvas stof

Canvas stof is er in alle kleuren en dessins. Je kunt het zo gek niet bedenken, van egaal wit tot knallende bloemen of strepen, voor iedereen is er wel een canvas stof te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld heel leuk een stoelkussen mee bekleden. Doordat de stof zo stug en dicht is, komt er geen vocht door lopen. Dat blijft er op liggen en daarom kun je het gemakkelijk schoon vegen. Vlekken krijgen zo veel minder kans. En dat is, zeker met kleine kinderen in huis, echt ideaal. Je kunt met canvas stof dezelfde creaties maken als met gewone stof. Alleen blijft deze stof langer mooi en zal minder scheuren. Voor kleding is deze stof wat minder geschikt.

Maak een speeltent met canvas stof

Als je eens een echt groot en leuk project wilt doen, maak dan eens een speeltent. Die kun je voor buiten maken, maar ook zeker voor binnen. Een tafeltent is altijd een leuk idee voor als je wat kleinere kinderen hebt. Van de buitenkant ziet het eruit als een gewoon, veel te groot tafelkleed, maar je kunt er dan aan de zijkant ramen en een deur in maken. Zo kunnen je kinderen urenlang spelen onder de eetkamertafel. Kom jij ook eens aan jezelf toe!

Schilderen op canvas stof

De meest bekende toepassing van canvas stof is toch wel het gebruik als schilderdoek. Je kunt er hele mooie creaties op maken met verf en andere accessoires. Dit kan, omdat de canvas stof erg stevig is en niet zal gaan zakken of scheuren. Het is natuurlijk wel verstandig om de stof op een frame te bevestigen. Maar ook dat frame maak je gemakkelijk zelf: vier houten latjes in een vierkant of rechthoek, schroeven en een beetje lijm en je frame is klaar. De stof bevestig je er dan met een “nietenschieter” op. Je kunt de stof dan goed spannen, dan krijg je het mooiste resultaat.

Mobiele versie afsluiten