Wanneer u een grote schoonmaak gaat houden of uw tuin opnieuw gaat inrichten, grote kans dat u dan denkt aan een afvalcontainer huren. Echter komen er een aantal dingen bij kijken om een afvalcontainer te huren.

 

Soorten afval bij een afvalcontainer huren

Om de juiste afvalcontainer te huren moet u over een aantal dingen een beslissing nemen. Ten eerste moet u goed waarnemen wat voor afval u zal krijgen. Heeft u slechts één soort afval, dan kan u alles in één container gooien en hoeft u daar weinig over na te denken. Heeft u meerdere soorten afval, dan zijn er meerdere opties. Er zijn speciale containers voor alles wat zich in de tuin bevindt, maar er zijn ook containers voor alle soorten afval. Meestal worden de containers opgedeeld in de volgende soorten categorieën:

  1. Bouw- en sloopafval
  2. Hout (geen tuinhout)
  3. Huisraad/ grofvuil
  4. Tuin- en plantsoenafval
  5. Tuinhout
  6. Dakafval (gemengd)
  7. Grond (schoon)
  8. Schoon puin

Aan de hand van deze categorieën kan u een container huren.

Het is belangrijk dat u goed kijkt naar wat voor afval u heeft omdat dit invloed heeft op de prijs. Zo is een afvalcontainer huren voor schoonpuin vele malen goedkoper dan een afvalcontainer huren voor dakafval.

 

Wanneer uw container is geplaatst, kunt u meteen beginnen met het vullen van de afvalcontainer. Wanneer u tijdens het vullen van de container achter komt dat uw afvalgroep veranderd, neem dan contact op met de klantenservice waar u de afvalcontainer huurt. Zij zullen u adviseren wat te doen. Mocht u mindersoorten afval hebben of een schonere soort afval dan zal u waarschijnlijk een korting krijgen op u factuur.

 

De grootte van een afvalcontainer

Met een afvalcontainer huren komt er meer bij kijken dan alleen het soort afval. Ook de grootte van de afvalcontainer is belangrijk. Bij het huren van een afvalcontainer moet u eerst inschatten hoeveel afval u denkt te hebben. U kunt namelijk de grootte van uw container kiezen, zodat u altijd betaald voor het afval dat u heeft en niet meer.

Zorg er echter wel voor dat tijdens een afvalcontainer huren, u niet uw container overlaadt met afval. Afvalcontainers mogen tot maximaal 20 cm boven de rand gevuld worden. Vult u de gehuurde afvalcontainer met meer dan de toegestane hoeveelheid, dan zal de container niet opgehaald kunnen worden i.v.m. veiligheidsregels.

Containers worden geleverd vanaf 2.5 m3 tot 10 m3. Bij de laatste variant kan u kiezen voor een open of gesloten container. Ook zijn er de zogenoemde Big Bags van 1 m3, dit is wanneer u slechts een klein beetje afval heeft en niet een volledige container daarvoor nodig heeft.