Frankee.nl

Mijn meest recente klus

Alles uit de schuur, opknappen

 

Het werd tijd om de schuur eens grondig onder handen te nemen. De kinderen zijn de deur uit, en de schuur is nu mijn plek om te knutselen, onder andere aan mijn boot staat in mijn agenda. De schuur heeft altijd prima zijn werk gedaan, maar ik heb alles goed geïsoleerd en het plafond verlaagd. Handige stroompunten wilde ik hebben. En weg met de tocht in de schuur, zodat het ook in de winter aangenaam is om comfortabel te kunnen sleutelen. Tegen de wanden heb ik gipsvezelplaten van Fermacell aangeschroefd, waar ik gemakkelijk mijn gereedschap aan kwijt kan. En het verlaagde plafond heb ik van dezelfde platen gemaakt, zodat er een behaaglijke ruimte is ontstaan.

 

 

Ruimte creëren om te werken

 

Als eerste heb ik de schuur in zijn geheel leeggehaald. Alle fietsen en rommel had ik gesorteerd, en weggebracht naar de afvalverwerking, opgeruimd is top. Een oude tafel wordt mijn nieuwe werkbank, en daar ben ik maar wat blij mee. De Fermacell platen lieten zich gemakkelijk verwerken, en met een hardmetalen zaag had ik de platen in een mum van tijd netjes op maat gemaakt, zodat ik vlot door kon om alles aan het plafond te bevestigen. De platen heb ik in een frame gelegd, zodat ik niet in de platen hoefde te schroeven, en alles er strak uitziet. Het verlaagde plafond is een absolute aanwinst, omdat stof niet meer tussen de plafondbalken kan komen.

 

 

Plafondplaten, de juiste keuze

 

Voor de muren had ik in eerste instantie nog niet echt een idee. Maar naar iets voor op het plafond heb ik heel wat artikelen bekeken. Omdat er in de garage gezaagd en gesleuteld gaat worden, is een beetje geluidsisolatie prettig, naast de warmte isolatie. Fermacell platen zijn ook nog eens brandwerend en duurzaam gefabriceerd, en dat is ook een aanwinst. Een zogenaamde groene plaat is goed, omdat het iets toevoegt aan de totaalwaarde van het huis. Kortom een groene goede investering. Er bestaan platen voor wanden, vloeren en plafonds, dus ik was vlug klaar met zoeken.

 

 

De juiste verlichting

 

Toen het plafond klaar was, kon ik gemakkelijk de platen uit het frame tillen waar ik de verlichting in wilde maken. Met een boor voor grote gaten heb ik het gat geboord waar de ledlampen moesten komen, en in een mum van tijd waren de kabels aangesloten.

 

Het plafond en de muren zien er perfect uit. Het vormt één geheel, en de garage voelt veel behaaglijker aan. De handige groene platen van Fermacell zijn een succes. De schuur ziet er anders uit, en kan weer voor jaren mee.

Mobiele versie afsluiten