Frankee.nl

Dronevliegen in de randstad, waar kun je terecht?

Dronevliegen

Als je een drone hebt en je woont in de randstad is het niet altijd even makkelijk om een plek te vinden waar je kunt vliegen. Je mag namelijk niet boven mensen vliegen en ook mag je niet zomaar boven iemands huis vliegen. Wij raden het niet aan deze regels te negeren, want dit kan hoge boetes opleveren. Maar waar kun je dan wel vliegen? Dat zullen we je in dit artikel vertellen!
De kust! Vanaf de randstad is de kust erg makkelijk te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Kennemer duinen, maar eigenlijk langs elke kust zijn mooie stukken natuur te vinden. Je kunt hier ook erg veel wild tegenkomen wat erg leuke beelden op kan leveren. Daarnaast zijn op sommige stranden nog restanten van bunkers te vinden, genoeg te zien dus! Let er wel op dat je geen zand tussen je drone krijgt. Het is aan te raden om uit de buurt te blijven van plekken waar zand opstuift. Blijf dus gewoon lekker hoog.
Natuurlijk mag het groene hart in dit rijtje niet ontbreken. Dit gebied kenmerkt zich door het merengebied. Je hebt hier prachtige uitgestrekte meren, die er van boven nog veel indrukwekkender uitzien, dan van beneden! Het gebied is erg groot, wat betekend dat er erg veel te zien is. Het leuke hiervan is, dat je niet in een keer klaar bent, maar elke keer weer nieuwe plekjes kan ontdekken. Pas alleen wel op dat je geen noodlanding hoeft te maken als je midden boven een meer vliegt.
Een plek die ook nog uiterst geschikt is om met je drone te vliegen is de Utrechtse heuvelrug! Er is hier heel veel te zien. Het heuvelige landschap wordt onder andere afgewisseld door moerassen, bossen en kastelen. Op een mooie dag kun je je hier dus prima vermaken met je drone.
Tot slot zijn er nog veel andere bossen rondom de stad waar je prima met je drone terecht kunt. Een voorbeeld hiervan is het Haarlemmerhout. Dit is het oudste stadsbos dat we kennen in Nederland. En prima plek om mooie beelden te schieten met je drone!
Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen voor je komende vluchten. Naast de bovenstaande plekke is er natuurlijk nog veel meer te zien. Ga dus vooral zelf ook nog opzoek! Let er alleen wel op dat je altijd volgends de regels vliegt. Doe je dat niet dan riskeer je hoge boetes.

Mobiele versie afsluiten